Deining in Zoetermeer
Zingen is gezond. Zing met ons mee !


 

Boegbeelden

Een shantykoor zonder dirigent & voortrekkers (bestuur) & muziek heeft geen bestaansrecht. Dat geldt dus ook voor het shantykoor Geen C Te Hoog:


Aan het roer:

Per 1 september 2020 is Jan van Leeuwen (1946) onze dirigent. Jan heeft zo'n 20 jaar geleden het shantykoor Midscheeps uit Leidschendam opgericht en heeft daar tot 5 jaar geleden 15 jaar als dirigent voorgestaan. Voorafgaand daaraan was hij dirigent van het koor Voor De Mast uit Katwijk.

Jan heeft zijn dirigentenopleiding gehad bij de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging en het diploma Koordirectie A gehaald, wat overeenkomt met het diploma Amateur Koordirigent (assistent-koorleider) van Koornet Nederland.

Jan is (in oktober 2020 50 jaar) getrouwd, heeft twee zonen, 1 dochter een 4 kleinkinderen. Sinds zijn 18e speelt hij klarinet en momenteel kan hij ook met de piano overweg. Zijn grootste hobby is dirigeren. Komt dat even goed uit 
!


Op de repetitieavond van woensdag 2 september 2020 hebben de shantymannen kennis kunnen maken met een tweetal accordeonisten: Martin Beukers (l) en Frans Krabbendam (r). 

Historie 

Vanaf de oprichting van het Shantykoor Geen C te Hoog  op 24 februari 2014 tot 16 oktober 2019 stond Rian van Randwijk van de Stichting Volume als dirigent aan het roer. 

Vijf jaren lang hebben de ‘shantymannen’ met haar op diverse podia opgetrokken en lief & leed gedeeld. Met een groots afscheidsfeest op zondag 15 september 2019 heeft het Shantykoor Geen C te Hoog - samen met alle andere koren van de Stichting Volume - op passende wijze afscheid genomen van haar en onze koorbegeleidster Els de Jong. Rian introduceerde een nieuwe roerganger: Karin Goed. 

In oktober 2019 heeft de Stichting Volume afscheid genomen van het shantykoor. Het shantykoor dreigde hierdoor schipbreuk te lijden, 'tussen wal en schip' terecht te komen, buiten de boot te vallen. De koorleden wilden zich daar niet bij neerleggen en besloten tijdens de repetitieavond op woensdag 30 oktober 2019 om als vereniging Shantykoor Geen C Te Hoog verder te gaan. 

N.B. Het koor maakt dus sindsdien geen deel meer uit van een stichting, maar staat op eigen benen als vereniging!

De vereniging had met Karin Goed per 1 december 2019 een zogeheten Dirigentenovereenkomst afgesloten, waarmee haar optreden als dirigent van het koor wordt gecontinueerd. 

Karin Goed (1969) is getrouwd en heeft drie grote kinderen. Zij woont in Koog aan de Zaan. Zingen doet ze al zo’n jaar of tien. Nadat zij een “certificaat basiscursus dirigente” had gehaald, kwam ze in “korenland” terecht. Bovendien heeft zij een cursus zangtechniek CVT gevolgd.

Sinds de oprichting van de stichting Korensound (d.d. 6 november 2019) is zij de bestuurder ervan. Momenteel (eind 2019) dirigeert zij twee vaste koren en is invaldirigente en geluidstechnicus. Daarnaast maakt/schrijft zij zelf muziek- en zangarrangementen.

“Muziek is passie, en wat is er heerlijker om je passie en je kennis over te brengen op een koor. Wat is het heerlijk om je arrangement te horen dat de stemmen feilloos in elkaar over gaan. Wat is het heerlijk om het koor enthousiast te zien en je het publiek met een optreden kan opzwepen of raken. Wat is zingen en dirigeren met een koor gewoon super top om te doen”, aldus Karin.

Op 7 mei 2020 - tijdens de Coronatijd - heeft Karin te kennen gegeven om persoonlijke redenen als dirigent van ons shantykoor te willen stoppen.

Machinekamer:

Er was een tijd dat we muzikaal 'gedragen' werden door een geweldige accordeonist: Will Koerten. 

 

Voortrekkers:

Het huidige bestuur van de vereniging is tijdens de Algemene Vergadering op 8 januari 2020 gekozen en bestaat uit de vijf (5) volgende vrijwilligers/koorleden:

  • Peter Kriek, penningmeester;
  • Wil van de Meijde, bestuurder lief & Leed;
  • Henk Pauwels, voorzitter;
  • Alex Peters, secretaris;
  • Wim Terink, bestuurder;